Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Velkommen til café directo's nyhedsbrev - januar 2021

 
Kære læser. 
  
Velkommen til det første nyhedsbrev i 2021 - og særligt velkommen til de mange nye abonnenter, der er kommet til i forbindelse med Coop Crowdfunding-projektet. 
 
I dette nyhedsbrev kan du læse mere om crowfundingen, afskutning på høsten 2020-21 og planerne om et tørringsanlæg i El Coyolar.
 
Vi modtager nye ristebestillinger indtil søndag 31. januar 2021 til afsendelse fra risteriet senest fredag d. 5. januar 2021. Bestil her.
 
 
Med ønsket om et godt 2021!
 
  
Med venlig hilsen
Kjeld B. Nielsen
Leder af café directo ApS
tlf. 6111 1235
 

Crowdfunding gennem Coop er lykkedes

 
Fredag d. 15. januar 2021 lukkede vores projekt på Coop Crowdfunding.
Den succesfulde crowdfunding betyder, at vi kan forøge vores anpartskapital med mindst kr. 50.000,- og næsten 50 nye kunder stifter bekendtskab med vores kaffe derhjemme.
Den store opbakning giver os styrke til at indgå samarbejder i forbindelse med iværksættelse af et kaffetørringsanlægget i El Coyolar.
Tak til alle bidragsyder for støtte og tillid!

Kaffehøsten er i hus (= på tørmølle)

 
I uge 3 afsluttede vi opkøbet af ca. 16.000 kg uforarbejdet kaffe blandt vores tilknyttede producenter. Det bliver til ca. 7.300 kg eksportklar kaffe, som afskibes i løbet af foråret.
Prisen på verdensmarkedet er steget de sidste mange måneder og i uge 3 nåede den op på USD 125 (per 46 kg).
Vi har hele tiden haft en referencepris på USD 140. Altså mindst USD 15 over markedsprisen. Hertil betaler vi til USD 20 til den fælles projektpulje i landsbyen, samt yderligere ca. USD 80 for den del af kaffen, der bliver solgt under varemærket ”Kirkekaffe”.
Salget af kaffe under mærket ”café directo” har været stærkt stigende de sidste år. ”Kirkekaffe” derimod har været hårdt ramt af pandemien, da de sociale aktiviteter har været lukket ned i kirkerne.
Vi regner dog med, at kaffen igen kommer til at flyde i stride strømme, når der bliver åbnet igen.

Kaffetørringsanlægget

Foto: Landevejen mellem El Tuma og El Coylar, som tørmøllen gerne skal ligge tæt ved.
 
Takket været den vellykkede crowdfunding er vi med fornyet styrke gået ind i afsøgningen af muligheder for at konkretisere vores tanker.
Det første skridt er at sikre os en grund. Tegningerne til anlægget er afhængige af terrænet og adgang til vand. Derfor har vi genoptaget vores forhandlinger med tidligere kontakter. Vi vil gerne sikre os, at vi ikke senere kommer i bekneb for jord, så vi leder efter en grund på 10-20 hektarer. Vi skal nok bruge det halve, men kan så eventuelt sælge fra senere. Når vi har sikret os en grund, så skal den ”byggemodnes” (adgangsvej, vand, strøm, kloak).
Det næste trin vil være en ”patio” (en simpel udendørs tørreplads af beton) samt et lille lager.
Derefter kan vi etablere vådmølle og et mere avanceret tørringsanlæg.
I de følgende nyhedsbrev vil I høre mere om vores jagt på et godt stykke jord.

Bestil din kaffe nu

Vi modtager ristebestillinger indtil søndag 31. januar 2021 til afsendelse fra risteriet senest fredag d. 5. februar 2021. 
 
1 pose kaffe (hele bønner) á 500 g   Kr. 50,- (inkl. moms)
1 pose kaffe (malet til filter) á 500 g  Kr. 50,- (inkl. moms)
1 kg "grøn" kaffe Kr. 62,50 (inkl. moms)
Fragt m. GLS Kr. 50,- (inkl. moms )
 
Husk at bestilingerne er fleksible med hensyn til antal.
Bestil her.
Betalingsfristen er altid den løbende måned plus 7 dage. Du skal altså betale på samme tidspunkt uanset om du er hurtig til at bestille eller bestiller i sidste øjeblik.